Wyposażenie ogrodu

Sklep wędkarski

Sosjerka Hel biała  250 ml Tadar Sosjerka Hel biała 250 ml Tadar
Producent: Tadar
Kod produktu: T5900245002508
Wysyłka: 24 godziny
Cena: 22,00 zł
szt.
zobacz więcej
SOSJERKA SZKLANA SALSA 320 ML Tadar SOSJERKA SZKLANA SALSA 320 ML Tadar
Producent: Tadar
Kod produktu: T5907558781427
Wysyłka: 24 godziny
Cena: 18,00 zł
szt.
zobacz więcej
Sosjerka szklana, typu Salsa, 200 ml Tadar Sosjerka szklana, typu Salsa, 200 ml Tadar
Producent: Tadar
Kod produktu: T5907558781410
Wysyłka: 2-3 dni
Cena: 14,00 zł
szt.
zobacz więcej
Waza ceramiczna GOLD 2.65 L NBC Waza ceramiczna GOLD 2.65 L NBC
Producent: Tadar
Kod produktu: T5903313404457
Wysyłka: 2-3 dni
Cena: 124,00 zł
szt.
zobacz więcej
Waza do zupy nierdzewna 27 cm Tadar Waza do zupy nierdzewna 27 cm Tadar
Producent: Tadar
Kod produktu: T5900672758221
Wysyłka: 2-3 dni
Cena: 46,00 zł
szt.
zobacz więcej
WAZA OWALNA 2.6L WAZA OWALNA 2.6L
Producent: Tadar
Kod produktu: T5903313408134
Wysyłka: 24 godziny
Cena: 56,00 zł
szt.
zobacz więcej
Waza szklana na podgrzewaczu 4l z nabierką Tadar Waza szklana na podgrzewaczu 4l z nabierką Tadar
Producent: Tadar
Kod produktu: T5907558774719
Wysyłka: 2-3 dni
Cena: 158,00 zł
szt.
zobacz więcej


Wazy do zupy i sosjerki

 

Po pierwsze - zupa

 
Rosół, ogórkowa, pomidorowa, a może sezonowa zupa krem? Kto z nas ich nie lubi? Każdy ma swoją ulubioną. Niektóre z nich są nieodłącznym elementem imprez okolicznościowych i świąt. Uroczysty obiad bez rosołu? Wielkanoc bez barszczu białego? W żadnym razie!
 

Jak podawać zupę?

 
Jak podać barszcz z uszkami, rosół z makaronem lub ogórkową z ziemniakami? W zależności od rodzaju zupy powinno się podawać ją na różne sposoby. Istnieje cała gama naczyń, w których można serwować zupy. Zupy z dodatkami, takimi jak mięso, warzywa, makaron, kluski czy uszka powinno się podawać w głębokim talerzu. Na zupy czyste i zupy typu krem idealna jest bulionówka. Zupy kuchni azjatyckiej – w miseczce. Zupy – krem można natomiast zaserwować w pojemnej filiżance. Do innych, niekonwencjonalnych zup, takich jak zupa z przepiórczych jaj lub zapiekana zupa cebulowa można użyć także innych naczyń, takich jak kokilka lub platerowany kubek.
 

Co zrobić, by zupa nie wystygła zaraz po podgrzaniu?

 
Odpowiedź na to pytanie jest jedna. Waza do zupy. Być może jest często kojarzona ze szkolną stołówką, ale wbrew pozorom jest to bardzo przydatne naczynie. Zupa w wazie dużo wolniej traci ciepło niż w sytuacji, gdy posiłek od razu czeka na gości w miskach lub głębokich talerzach. Jest to doskonałe rozwiązanie na wszelkiego rodzaju uroczystości i przyjęcia. Wazy są idealne do serwowania zup klarownych i podprawionych, ale nie tylko. Warto posiadać tego typu naczynie, by nigdy więcej nie narzekać, że zupa, którą ugotowaliśmy znów wystygła zanim goście zasiedli do stołu.
 

Jeszcze lepszy efekt

 
Dzięki użyciu zwykłej wazy nasza zupa faktycznie utrzyma sporo ciepła i dla większości gości będzie miała temperaturę idealną do jedzenia. Jednak są i tacy, dla których zupa musi być wręcz gorąca. W takiej sytuacji nawet zupa ze zwykłej wazy może okazać się zbyt chłodna. Jednak jest na to rada! W naszym sklepie dostępna jest także szklana waza na podgrzewaczu. Podgrzewacz, przy pomocy tradycyjnych świeczek „Tea Light”, jeszcze lepiej utrzyma odpowiednią temperaturę przyrządzonej potrawy.
 

Po drugie – danie główne

 
Po zjedzeniu pysznej, ciepłej zupy przychodzi czas na drugie danie. Schab, szynka, pierś z indyka. Wszystko to można podać w wersji z sosem. I w tym momencie pojawia się pytanie: jak elegancko serwować sos do mięsa? Najlepiej wyłożyć mięso na półmisek, a sos nalać do sosjerki. Nie dość, że taki sposób podania będzie bardzo efektowny, to jeszcze stwarza możliwość, by każdy z gości sam mógł zdecydować jaką ilość sosu chciałby umieścić na swoim talerzu.