W związku z rozprzestrzeniającą się epidemią prosimy lokalnych klientów o składanie zamówień przez internet lub telefonicznie. Odbiór towaru będzie możliwy po telefonicznym uzgodnieniu ze sprzedawcą.

Menu

Meble dziecięce

Sklep wędkarski

Zdrowe przysmaki nie tylko na zimę

 
Suszone owoce, zwłaszcza te przygotowane samodzielnie, to niewątpliwie jedna z najzdrowszych przekąsek. Nie zawierają one żadnych dodatków chemicznych, konserwantów ani zbędnych, nienaturalnych cukrów. Suszone śliwki, jabłka, morele a także inne owoce są przepyszne i dzięki naturalnej słodyczy świetnie zastąpią cukierki i czekoladę. Największą przyjemność sprawią zapewne w okresie, gdy nie ma dostępu do świeżych owoców – w zimę.
 
Suszone owoce zawierają w sobie duże ilości błonnika, soli mineralnych a także różne witaminy. Co więcej, wiele z nich posiada szczególne właściwości, które mogą pomóc na niektóre dolegliwości. Morele, które zawierają duże ilości potasu, fosforu i witaminy A są wskazane przy problemach żołądkowych takich jak zgaga i nadkwaśność. Suszone jabłka natomiast, dzięki dużym ilościom błonnika, oczyszczają układ pokarmowy a także obniżają cholesterol i poprawiają pracę serca. Niestety, paczkowane suszone owoce często są słodzone i ich pozytywne właściwości zdrowotne znacznie się zmniejszają przez negatywny wpływ nienaturalnych cukrów na nasz organizm. Warto zatem suszyć owoce samodzielnie i zadbać o to, by w ich składzie nie znalazły się żadne szkodliwe substancje.
 

Grzyby? Nie tylko jesienią!

 
Grzybobrania kojarzą się nam zazwyczaj z późnym latem i jesienią. Wtedy właśnie wielu grzybiarzy wyrusza z rana na długie spacery po lesie w poszukiwaniu grzybów. Prawdziwki, borowiki, kurki, podgrzybki. Wszystkie są wyśmienite i można je w kuchni wykorzystać na różne sposoby. Niestety, grzyby można zbierać tylko w pewnym, krótkim okresie. Można jednak poprzez ich suszenie łatwo przedłużyć ich obecność w naszych kuchniach i dzięki temu cieszyć się ich doskonałym smakiem przez cały rok. Co więcej, suszone prawdziwki lub podgrzybki cechują się jeszcze większą aromatem niż świeże grzyby. Pomysłów na wykorzystanie suszonych grzybów jest naprawdę dużo. Dzięki nim możemy przyrządzić zupę grzybową na Wigilię, wyśmienity sos grzybowy a także grzybowe risotto. Ciekawą opcją jest również wykorzystanie ich jako przyprawa lub farsz do pierogów i naleśników.

 

Suszarki kuchenne do grzybów, warzyw, owoców i ziół

 
Dostępne w naszym sklepie suszarki pozwolą ususzyć nie tylko owoce i grzyby! Można je także wykorzystać do przygotowywania suszonych warzyw, mięsa lub ziół. Suszarki dostępne w naszym sklepie są łatwe w obsłudze. Wystarczy dokładnie rozłożyć pokrojone na cienkie plasterki produkty na kolejnych tacach suszarki a następnie już tylko czekać, aż nasze owoce lub grzyby ususzą się w odpowiednim stopniu. Tego typu urządzenia pracują cicho i nie zakłócają codziennych czynności. Proces suszenia jest zazwyczaj dość długi, bo może trwać nawet dwie doby, ale nie wymaga naszej interwencji. Dzięki piętrowej budowie suszarki nie zajmują zbyt dużo miejsca, jednocześnie pozwalając na przygotowanie dużej ilości produktów jednocześnie. Dodatkową zaletą naszych suszarek spożywczych jest wbudowana regulacja temperatury i czasu, co znacznie ułatwia cały proces.
Zawartość strony internetowej WWW.TWOJPASAZ.PL jest chroniona przez polskie prawo autorskie oraz prawo własności intelektualnej. Prawa do serwisu twojpasaz.pl oraz treści w nim zawartych należą do firmy Granos Group Sp. z o.o. odpowiedzialnością. Wszystkie logotypy, nazwy własne, projekty graficzne, filmy, teksty, formularze, skrypty, kody źródłowe, hasła, znaki towarowe, znaki serwisowe są znakami zastrzeżonymi i należą do serwisu twojpasaz.pl. Pobieranie, kopiowanie, modyfikowanie, reprodukowanie, przesyłanie lub dystrybuowanie jakichkolwiek treści ze strony WWW.TWOJPASAZ.PL bez zgody właściciela jest zabronione.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium