Meble dziecięce

Sklep wędkarski

Producent
Cena
  • od
    do
Nowość
Promocja

Maselniczki

 

Masło czy margaryna?

 
Spór o to, czy masło jest zdrowsze od margaryny trwa już wiele lat. Jedni uważają, że margaryna, która nie posiada w swoim składzie cholesterolu i dostarcza organizmowi nienasyconych kwasów tłuszczowych, jest zdecydowanie zdrowsza. Zwolennicy masła twierdzą natomiast, że zawiera ono łatwo przyswajalne witaminy A, E i D, a podczas jego produkcji nie trzeba stosować żadnych składników chemicznych. Masło ma też oczywistą przewagę pod względem walorów smakowych. Jak wszystko, w niewielkich ilościach z pewnością nie zaszkodzi.
 

Przechowywanie masła

 
Bardzo istotny jest sposób w jaki przechowujemy nasze smarowidło. Złe przechowywanie masła może narazić je na duży kontakt ze światłem oraz zbyt wysoką temperaturą. Są to czynniki sprzyjające jełczeniu. W maśle, które uległo temu procesowi, powstają substancje toksyczne, które podrażniają przewód pokarmowy a dodatkowo takie masło traci swoje wartości odżywcze. Produkt, który leżał poza lodówką zbyt długo, nie nadaje się do konsumpcji. Ponadto zjełczały tłuszcz utrudnia przyswajanie białka. Nie brzmi to najlepiej, prawda? Odpowiednie przechowywanie masła może nieco opóźnić proces jełczenia i sprawić, że nasze masło dłużej pozostanie świeże. Przy obecnych wygórowanych cenach tego produktu, naprawdę warto zadbać, by się nie marnował.
 

Najlepszy sposób na serwowanie masła

 
Oryginalne opakowanie w postaci papierka lub folii aluminiowej nie jest zbyt wygodne, a w ciepły dzień jego używanie stwarza ryzyko, że masło po prostu z niego wypłynie. Takie opakowanie nie chroni masła przed światłem i powoduje bardzo szybkie jełczenie produktu. Dlatego warto zainwestować w dobrej jakości maselniczkę. Jej pokrywka uchroni masło przed światłem i ciepłem, co znacząco wydłuży okres zdatności do spożycia. Ponadto maselniczka będzie dużo bardziej praktyczna a dodatkowo znacznie poprawi wygląd naszego stołu.
 

Jaką maselniczkę wybrać?

 
Maselniczki    - porcelanowe, ceramiczne, szklane, stalowe i drewniane. Urozmaicone wzornictwo pozwoli każdemu znaleźć coś idealnego dla siebie.
 
Na rynku wybór maselniczek jest bardzo duży. Zarówno w kwestii kolorów, kształtów, jak i materiału, z którego są wykonane możemy cieszyć się naprawdę szeroką ofertą. Maselniczki są najczęściej wykonywane z takich materiałów jak: ceramika, szkło, metal, a także tworzywa sztuczne. Jaką wybrać? Maselniczki kamionkowe najmocniej przykuwają uwagę, ale nie pasują do każdej kuchni. Maselniczki porcelanowe cechują się natomiast wyjątkową prostotą i tzw. klasyczną elegancją. Szklane i metalowe naczynia są równie efektowne. Wszystko zależy od Twoich oczekiwań oraz od tego w jakim stylu jest zachowana reszta Twojej zastawy. Z pewnością uda Ci się znaleźć model, który idealnie wpasuje się w szeregi Twoich naczyń kuchennych.
Zawartość strony internetowej WWW.TWOJPASAZ.PL jest chroniona przez polskie prawo autorskie oraz prawo własności intelektualnej. Prawa do serwisu twojpasaz.pl oraz treści w nim zawartych należą do firmy Granos Group Sp. z o.o. odpowiedzialnością. Wszystkie logotypy, nazwy własne, projekty graficzne, filmy, teksty, formularze, skrypty, kody źródłowe, hasła, znaki towarowe, znaki serwisowe są znakami zastrzeżonymi i należą do serwisu twojpasaz.pl. Pobieranie, kopiowanie, modyfikowanie, reprodukowanie, przesyłanie lub dystrybuowanie jakichkolwiek treści ze strony WWW.TWOJPASAZ.PL bez zgody właściciela jest zabronione.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium